Posted on Leave a comment

I love lavender

You can only love lavender

levi 1

I have 100 of bushes of this beautiful flower in my garden and I love lavender. When we are collecting them with my husband together, that is the most beautiful day of the year. Sun is shining brightly, bees are singing around, and you can smell the violet whist in the  air.

Lavender is the loveliest flower in the world.

Once I was asked to make a wall cover with lavender decoration. It was easy to combine textiles to symbolize the loveliness of this flower:

  • Nature meaning – sacking
  • Tranquility – blue
  • Love – heart shapes

,but you must be careful with the sack textiles, during ironing the textiles can shrink. Usually for 2 metres extra 10 centimetres fabric is needed. It gives a very nice contrast for the rough sacking the lightly lace trimming and embroidering around the hearts.

For the small flower drawings I use perlen pens to decorate. Do you also decorate with lavender? Send me some  photos about your ideas and solutions how to use lavender decoration all around the house. or check out my collection of lavender decorations.

konyhai levis falvédő3

konyhai levis2

A levendulát csak szeretni lehet

100 bokornyi levendula virágzik a kertemben minden nyáron. Azok a legszebb napok az életemben, amikor a férjemmel levendulát szüretelünk. Azokon a napokon mindig égetően tűz a nap, méhek zsonganak körülöttünk és a levegő tele van a lila virágok nehéz illatával.

Levendula…. a virág, amit a legjobban szeretek a földön.

Nemrég arra kértek, hogy levendulás dekorációval készítsek falvédőt egy étkezőbe. Nem volt nehéz megtalálni hozzá az anyagokat:

  • Kres vásznat a természetességhez
  • Kéket a nyugalom ábrázolásához
  • Végül a díszítéshez a szív formákat, a szeretet  jelképét

A szabásnál nagyon kell figyelni a méretekre. A zsákvászon 2 méteréhez 10 cm plusz anyaggal számoltam. A vasalásoknál nagyon könnyen összeugrik ez az anyag. Viszont nagyon szép kontrasztot alkot a csipkével és az aprólékos hímzésekkel az applikált szívek körül.

És végül a szívek melletti virágok apró gyöngyeinek a festéséhez gyöngytollat használtam. Várom különleges levendula dekorációs megoldásaitokat, amelyeket ti készítettetek el. Vagy ha kiváncsi vagy én mire használom a levendulám lesd meg a levendulás dekorációimat.

konyhai levis4

 

 

Leave a Reply